IMG_1803.jpeg

Sinterklaashavermout 2 personen

Wij ontbijten of lunchen beide regelmatig met havermout. Waarom? Omdat je er alle kanten mee op kunt. Zo kun je jezelf en je kinderen ook eens trakteren op de havermout sinterklaas variant.

Benodigdheden:

  • 500 ml amandelmelk

  • 8 eetlepels havermout

  • 2 eetlepels rozijnen

  • 2 eetlepels speculaas of koekkruiden

  • 2 eetlepels kaneel (gemalen)

  • 2 eetlepels gojibessen

  • Handje rood fruit

  • Handje kruidnoten

Kerstavond bakken

Bereidingswijze

  1. Breng de amandelmelk met havermout, rozijnen, gojibessen en de kruiden (kaneel en speculaas) aan de kook in een pan. Zodra de melk kookt laat je het gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren

  2. Schep het mengsel in een (sinterklaas)kommetje. Voeg het rode fruit toe en strooi over de havermoutpap.

  3. Voeg de kruidnoten toe en eet smakelijk! Een lekker ontbijtje tijdens de intocht of de ochtend van 5 december.