Gezonde-pepernoten-foodlies.jpeg

Pepernoten 70 stuks

Rondom sinterklaas mag een recept over het bakken van pepernoten natuurlijk niet ontbreken. Vroeger als kind vonden wij dit fantastisch om samen met onze vriendinnetjes te doen. En het allerleukste was toch wel dat je die pepernoten allemaal lekker zelf op at!

Benodigdheden:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 4 theelepels koek en speculaaskruiden

  • 125 gr donkere bastardsuiker

  • Een klein snufje zout

  • 100 gram koude boter

  • 90 ml melk

  • Bakpapier

Kerstavond bakken

Bereidingswijze

1. Start met het voorverwarmen van je oven op 170 graden. Roer het meel, de suiker, speculaaskruiden en het zout door elkaar in een kom.
Voeg de boter en de melk toe en kneed tot een stevige bal. (Kneed niet te lang want het deeg mag niet warm worden.)

 

2.  Leg bakpapier op een bakplaat. Draai balletjes van het deeg en leg ze hierop. (plat drukken hoeft niet, dit gaat vanzelf in de oven!).

 

3. Schuif de pepernoten voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als ze uit de oven komen kunnen ze nog wat zacht aanvoelen. Als ze zijn afgekoeld worden ze knapperig.